top of page
Search

Erkenning voor Third Stream composities


Dagblad De Limburger publiceert vandaag een informatief door Paul van der Steen geschreven artikel over mijn compositie "Bon" voor strijkkwartet en jazzgitaar. Dit stuk is geschreven in de Third Streamstijl , muziek die zich afspeelt op de grenzen van gecomponeerde muziek en jazz. "Bon" is geschreven in opdracht van de Stichtingen Maastrichtse Componisten en Limburgse Componisten geschreven. Het verzoek was om bij het componeren de muziek van Andrée Bonhomme als uitgangspunt te nemen als eerbetoon aan deze 40 jaar geleden overleden Maastrichtse componiste. Naast "Bon" gaan nog 10 andere stukken van Limburgse Componisten in première. Deze concerten vinden plaats op 25 en 26 november a.s., in respectievelijk Schunck in Heerlen en Sint Jan in Maastricht. Uiteraard worden verschillende stukken van Bonhomme ook uitgevoerd. L1 Radio neemt het concert in de Sint Jan op.


Eerdere Third Stream stukken voor jazzgitaar en strijkkwartet zijn:


In het volgende stuk voor gitaar, piano en drums heb ik een componeerstijl van Messiaen in een improvisatiecontext kunnen brengen:


Mijn stukken voor jazzgitaar en kerkorgel lopen stilistisch van een jazzfuga (1. Three Part Jazz Fugue – Joep van Leeuwen & Gero Körner) tot vrij improvisatie met gitaarsynthesizer: 1. Jazz Guitar Meets Church Organ live in Munich


Een van mijn favorite Third Stream samenwerking is met het gregoriaanse koor Schola Maastricht:
101 views0 comments

Comments


bottom of page